Voedingsadvies

Onze huidige samenleving is gericht op snelheid en resultaat, waardoor we regelmatig te gehaast en te gestrest door het leven gaan. Dat stress een negatieve invloed heeft op ons welzijn behoeft geen uitleg. Daarbij voeden wij ons steeds vaker en meer met gemanipuleerde en chemische bewerkte voedingsmiddelen, om ons in die snelle en lekkere behoeften te voorzien. Vaak werken deze nog verslavend ook. Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat deze voedingsmiddelen veelal stoffen bevatten die ons dik maken.

En wat blijkt nu, veel mensen lopen rond met gezondheidsklachten en er komen ook steeds meer chronische zieken voor. De moderne geneeskunde is in staat om een groot deel van de symptomen van deze ziekte te bestrijden, maar de oorzaak blijft vaak een on beschouwde zaak.

Een gezond leefpatroon is een gedragsverandering is waar ik je mee kan helpen. Door gedragsverandering is het gemakkelijker om bijvoorbeeld een nieuwe gewicht te behouden, gewicht te verliezen en jezelf weer fit te voelen. Ik werk niet met diëten. Je leert bij mij om normaal en gezond eten. Je leert precies hoe jij gezond kan eten en wat voor positief effect dit heeft op je energie niveau.

Een afspraak voor een voedingsconsult kan gemaakt worden in Eindhoven of Oirschot.

Bij de intake vul je een vragenlijst in over je dagelijks eetpatroon en omschrijft je eventuele klachten. Hierna stellen wij samen kleine haalbare doelen op en gaan stap voor stap aan de slag om op lange termijn het resultaat te kunnen behouden.

 

Het zoeken naar de juiste balans is een groeiproces. Als therapeut kan ik je hierbij begeleiden.