Wat doet voeding met je lichaam?

Momenteel kennen wij in de Europese landen een enorme welvaart. We hebben alles binnen handbereik om meer dan voldoende te voorzien in onze eerste levensbehoeften. Het enige waar we ons zorgen over hoeven te maken is over wat we willen: gezond zijn, mooi zijn, tevreden zijn, van het leven genieten en bovenal gelukkig zijn. Tenminste dat zou zo moeten zijn.

Moderne samenleving

Onze huidige samenleving is gericht op snelheid en resultaat, waardoor we regelmatig te gehaast en te gestrest door het leven gaan. Dat stress een negatieve invloed heeft op ons welzijn behoeft geen uitleg. Daarbij voeden wij ons steeds vaker en meer met gemanipuleerde en chemische bewerkte voedingsmiddelen, om ons in die snelle en lekkere behoeften te voorzien. Vaak werken deze nog verslavend ook. Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat deze voedingsmiddelen veelal stoffen bevatten die ons op den duur ziek kunnen maken. De industrialisatie, de innovatie en de High Tech voorzien ons in het dagelijks leven van vele gemakken, maar waar wederom geen rekening mee wordt gehouden is de schadelijke straling en afvalstoffen die bij ontwikkeling en gebruik vrijkomen. Ook dit heeft geen gunstige invloed op onze gezondheid.

En wat blijkt nu, veel mensen lopen rond met gezondheidsklachten en er komen ook steeds meer chronische zieken voor. De moderne geneeskunde is in staat om een groot deel van de symptomen van deze ziekte te bestrijden, maar de oorzaak blijft vaak een onbeschouwde zaak.

We kunnen dus aannemen dat we vaker dan ons lief is in aanraking komen met schadelijke stoffen die ons lichaam maar dient te verwerken. Ons lichaam is een vuilnisvat vol met allerlei afvalstoffen die bestaan uit slakken en zuren, chemicaliën, medicamenten en dit kan vervolgens uitmonden in zogeheten welvaartsziekte.

 • check
  Allergie en Intoleranties
 • check
  Candida
 • check
  Diabetes
 • check
  Fibromyalgie
 • check
  Huidproblemen: Acne, Eczeem, Psoriasis
 • check
  Spier- en Gewrichtsklachten
 • check
  Vermoeidheid

Als er klachten, gebreken of ziekten ontstaan betekent dit dat er een verstoring is van het evenwicht van de hele mens. Er is niet alleen sprake van een orgaan dat het laat afweten. De klachten (lichamelijk of geestelijk) zijn nuttige en bruikbare signalen van het lichaam die aangeven dat er iets mis is. De klachten geven aan dat het lichaam uit balans is en tracht te herstellen. 

Helaas hebben wij geen tijd voor klachten.

Het zoeken naar de juiste balans is een groeiproces. Als therapeut kan ik je hierbij begeleiden.

Kunnen we u ergens mee helpen?
1
avatar
B-Vital online
Welkom bij B-Vital, wij staan klaar voor al uw vragen.
13:18
🚀   by SAM