Ontzuren van je lichaam

Onze huidige voedings- en eetpatroon alsmede stress en een ongezonde levensstijl verstoren de balans tussen zuren & basen in ons lichaam of anders gezegd het veroorzaakt verzuring van het lichaam. Wij zien steeds vaker dat verzuring van het lichaam, in combinatie met teveel zuren, het lichaam belasten en veel energie kosten. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele ziekten & klachten, de zogenaamde welvaartsziekten oftewel civilisatose. Daarom is het heel belangrijk om je lichaam te ontzuren.

Dit kun je tegengaan door te ontzuren & ontslakken.

Maar heel weinig mensen leggen een relatie tussen deze ziekten en een verstoring van het zuur-base-evenwicht. Dit komt doordat mensen de samenhang niet zien of kennen tussen deze relatie. Gezondheid gaat dan ook altijd samen met een evenwicht tussen zuren en basen.

Drie oorzaken van verzuring:

  1. Voeding
  2. Stress
  3. Straling

In eerste instantie zal het lichaam zelf het teveel aan zuren proberen te ontzuren. Het lichaam zal dan mineralen proberen te onttrekken van het lichaam. Deze mineralen bevinden zich onder andere in het skelet, huid, haren en gebit van mensen. Echter wanneer deze natuurlijke mineraaldepots ‘op' zijn, kunnen er ernstige klachten optreden. Tevens zullen door de verzuring zich steeds meer slakken in het lichaam gaan afzetten, wat resulteert in onder andere overgewicht en cellulitis.

Het is dus zeer belangrijk om voldoende basenvormende voedingsmiddelen in te nemen, om zo de zuurvorming van het lichaam tegen te gaan. Mineralen zijn nodig om de zuren te neutraliseren. Door onze verkeerde eetgewoonten en moderne drukke levensstijl is het belangrijk om continu te ontzuren om zo de een ‘goede gezondheid' te behouden.

Maak vandaag nog een afspraak om je Ph waarde te meten. Zo kunnen wij samen gaan kijken of er verzuring heeft plaatsgevonden.

Kunnen we u ergens mee helpen?
1
avatar
B-Vital online
Welkom bij B-Vital, wij staan klaar voor al uw vragen.
13:18
🚀   by SAM