TIP! Acné

Het blijkt dat acne vaak optreedt als gevolg van verkeerde voeding  e/o een verstoorde hormoon huishouding. Als je na de puberteit nog last van acne hebt, dan heeft het vaak ergens anders mee te maken.

Voeding
Inmiddels is duidelijk geworden dat zuivel de talgproductie vergroot, waardoor acne kan ontstaan. Het kan dus zijn dat zuivel de oorzaak is van jouw acne klachten. Let dan extra goed op bij melk, boter, karnemelk, yoghurt, vla en roomkaas etc.

Ik krijg ook vaak te horen “ik eet zo gezond”. Hoe kan het dat mijn klachten door voeding komen?
Je kan nog zo gezond eten maar misschien is die avocado, tomaat of peulvrucht wel de boosdoener. 

Hormonen
Rond de puberteit komt het vaak voor dat er acne ontstaat. Dit komt door een verstoorde hormoonbalans doordat er een overschot aan mannelijke hormonen geproduceerd word. Vaak schrijft de huisarts dan een anticonceptie pil voor.
Als je na de puberteit nog last van acne hebt heeft het ook met voeding te maken.

Zink en Omega 3
Tevens adviseer altijd om zink en omega 3 te suppleren. Zink werkt ontstekingsremmend en heeft een antibacteriële werking en zorgt voor de afname van de talgproductie.
Omega 3 is een essentieel vetzuur voor een mooie stralende huid maar heeft veel meer gezondheidsvoordelen. Het ondersteunt de hersenfunctie en het gezichtsvermogen, maar ook bij stress en psychische belasting en betere concentratie.

Met een voedingstest meet ik welke producten voor acne, eczeem of andere huidaandoeningen zorgen.

Wil jij weten wat de oorzaak is van jouw huidklachten? Dat kan je via een intolerantie test:
1. De bioresonantie test;
2. De ImpuPro bloedtest.

Ik werk samen met een paar geweldige huidtherapeuten. Het is belangrijk om de niet alleen van buiten maar ook van binnen alles aan te pakken.
Bij Huidinstuut Taiger maken ze een huidmeting en een huidscan om tot een uitgebreid huidadvies te komen. Dit advies is geheel kosteloos.

B-vital by deb