Bioresonantie (intolerantie test)

Steeds meer mensen lijden aan vage klachten zoals een opgezette buik, huidklachten (acne, eczeem psoriasis) of darmklachten. Je reageert ergens op maar weet niet waarop. Of, je hebt klachten waarvan je niet weet dat deze door een allergie veroorzaakt worden. Een huid/darm probleem komt vaak niet alleen door invloeden van buitenaf, maar ook grotendeels door voeding.

Het opsporen van voedingsallergieën kan o.a. uiteindelijk huidproblemen en darmklachten aanzienlijk verminderen en zelfs laten verdwijnen.

Met behulp van de bioresonantie kan je allergieën/gevoeligheden vaststellen.

Tot voor kort kon er uitsluitend worden getest op voeding en voedingssupplementen. Tegenwoordig kan er ook getest worden op allerlei allergenen zoals zoetstoffen, aroma’s, oliën, kleurstoffen, anti-oxydanten, conserveringsmiddelen (E-nummers), veren, haren, mijten, diverse inhalatieallergieën, boompollen, kruidpollen, graspollen, graangewaspollen, insecten, uitlaatgassen, bestrijdingsmiddelen, chemicaliën, etc. Het is tevens mogelijk om stoffen en/of voedingsmiddelen mee te nemen naar het consult en te testen op mogelijke overgevoeligheid.

Een intolerantietest is ook een mooi startpunt vanuit een huidbehandeling. Ik werk nauw samen met Huidinstituut Taiger en werk regelmatig op deze locatie.

Voor het testen vind er een intake plaats. Je vult een vragenlijst in over je dagelijks eetpatroon en omschrijft je eventuele klachten.

Met de uitslag van de intake en de intolerantietest ga ik aan het werk en ontvang je per e-mail een advies. Tevens adviseer ik welke mineralen of supplementen het beste bij jouw klachten passen.

Het consult duurt ruim één uur.

Hierna ga je zelf aan de slag door onderstaande fases te volgen.

De eliminatiefase
Tijdens deze fase moet alle voeding met verhoogde niveaus van IgG antilichamen voor 6 weken vermeden worden. Door deze te vermijden kan het ontstekingsproces verminderen of zelfs helemaal stoppen.

Provocatiefase
Na 6 weken doen we een tweede test en dan kijken we wat er na het elimineren nog over is aan intoleranties, dit zijn de zogenaamde “triggerfoods”. Deze is de basale oorzaak van jouw klachten. OF
Je gaat zelf aan de slag. Je gaat geleidelijk een voor een de voedingsmiddelen herintroduceren. 
Er mag maar een nieuw voedingsmiddel per keer geïntroduceerd worden om erachter te komen of dit voedingsmiddel verantwoordelijk is voor je klachten.  De voedingsmiddelen die je weer introduceert eet je in een rotatiecyclus van 4 dagen. Krijg je na 4 dagen klachten weet je dat dit voedingsmiddel niet goed bij je lichaam past. 

De Stabilisatiefase
Tijdens de stabilisatiefase moeten de “trigger foods” minstens een jaar vermeden worden, zodat de IgG-antilichamen afgebouwd kunnen worden en uw lichaam zich kan herstellen.

Het gaat uiteindelijk ook om de balans, dat je niet de “triggerfoods” aan het stapelen bent. Bijvoorbeeld ´s ochtends zuivel, `s middags zuivel en ´s avonds een kaasplankje.

De hiervoor beschreven testmethode als zodanig is niet wetenschappelijk bewezen en vervangt ook niet een regulier bloedonderzoek.